perjantai 1. kesäkuuta 2012

Teinimutanttininjakoira

Tänään käytiin luustokuvissa. Eikä ollut ihan haluttua. Lonkat ja kyynärät oli ihan terveet, veikkauksena A/B ja nollat. Selkä olikin sitten asia erikseen.

Lonkkakuvasta jo näkyi että viimeinen lannenikama oli ihan kiero, ei oikein tiennyt olisiko osa ristiä vai lannetta. Rintanikamistakin löytyi ensin se 13 normaalia ja vielä yksi ylimääräinen, sekä kylkiluunpätkäkin kaupan päälle. Tämän jälkeen sitten normaali 7 lannenikamaa ja niistä viimeinen oli sitten se kummallinen.

Nämä välimuotoiset nikamat on nykytiedon mukaan vahvasti perinnöllisiä ja altistavat selkävaivoille (esim. cauda equina -syndrooma). Tästä syystä tehtiin kasvattajan kanssa raskas päätös jättää kaveri pois jalostuskuvioista. Toivotaan että Demo saa elää terveenä eikä selkä ala vanhemmitenkaan vaivaamaan... Harrastussuunnitelmia en aikonut muuttaa mutta täytynee vähän pitää silmällä mitä agility sille tekee.

Tosiaan oikein viralliset lausunnot antavat vielä odottaa itseään ja kuulemma siitä lanne-ristinikamastakin jotain lausutaan kun kerta lonkkakuvassa näkyy. Sitten ollaan taas vähän viisaampia.

1 kommentti:

  1. Tsempppiä teille kovasti, toivotaan että selkä tosiaan ei vaivaisi koskaan!

    VastaaPoista