lauantai 1. marraskuuta 2014

Motivaatio!

Tämä päivä meni Korrien koulutuksessa, me oltiin Riitan opissa. Aivan loistava fiilis jäi! Saatiin uusia neuvoja ja näkökulmia asioihin, mikä jopa hieman yllätti, odotin ihan samoja "vahvista sitä paikkaa niin se oppii seuraamaan" -ratkaisuja.

Kaiken lisäksi oli ihana kuulla, että meidän treenaaminen näyttää järkevältä, palkkaan oikeista asioista ja suhde on kunnossa. Riitta sanoikin, että ei nähnyt meidän suorituksessa mitään syytä miksi se ykkönen ei kokeesta tulisi, mutta ehkä se onkin peiliin katsomisen paikka.

Seuraaminen
Takapään käyttö. Koira perusasentoon ja itse pyörin vasemmalle päin niin että koiran pitää korjata asentoaan. Aluksi niin että työnnän rinnasta, että ei vain istahda paikasta toiseen vaan oikeasti liikkuu kuin seuratessa, ja lopulta luovutaan apukädestä. Tätä voi tehdä ihan lähtötilanteessa tai vaikka ihan matkan varrella, muistuttamaan takapäästä.

Käsitargetti. Nostattava temppu, joka voisi auttaa tiivistämiseen. Kämmen alaspäin ja koiran pitää itse aktiivisesti tökätä siihen niin, että etupää hieman nousee maasta. Toimii myös hyvänä virittelynä!

Kapuloiden välmäys
Peruspitotreeniä. Ensin edessä, siitä sivulle edeten. Annetaan koiralle kapula suuhun ja heti ennenkuin alkaa pyörittelemään, naks ja heitetään nami kohti naamaa. Aikaa voi pidentää niin, että heiluttelee namia hitaasti naaman edessä niin että joutuu keskittymään siihen.

Palautuksen jälkeen pätkä seuraamista ja siitä vasta vapautus. Tottuu siihen, että liike ei välttämättä lopu vielä, eikä ala kärsimättömäksi.

Ylipäätään seuraamista kapulan kanssa. Erityisesti ympyrää vasemmalle, jolloin koiralle tulee samanlainen liike kuin palatessa sivulle.

Luoksari
Suoruus. Loppukohdan banaanin parantamiseen muistutuskäsky "sivu" ja samalla käännytään itse vasemmalle että joutuu kiertämään oikeasti sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti