sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Oilin tokokoulutus

Tänään käytiin Oili Huotarin tokokoulutuksessa, ihan eka oikea koulutus pennun kanssa! Riffi-Piffi osasi oikein nätisti odotella häkissä ja olla hiljaa. Yhteistreenillä aloitus oli kyllä hiukan haastava, kun piti muka istua vieressä eikä saanut moikata ohikulkevia koiria.

Oili puhui aluksi pentujutuista yhteisesti. Tärkeimpiä asioita ovat luoksetulo ja se, että siitä saa aina palkan; mustavalkoisuus ja tietynlainen kuri sekä asioista luopuminen. Hyviä juttuja, ja luulen että moni schapeihminen varmasti  sortuukin esim. siihen että koiraa saa yhtäkkiä hypätä syliin tsekkaamaan onko taskussa nameja. Palkkaan tarvitaan aina ohjaajan lupa. Piste.

Yksilöopetuksesta:
  • Riffi pitäis opettaa leikkimään kunnolla, oon samaa mieltä. Kaikki leikki tulisi aina multa, eli lelut pois lattialta lojumasta. Kahden lelun leikkiä, välillä toinen "kuolee" ja toinen tulee tilalle.
  • Perusasennon treenaamisessa pidetään namia kädessä niin että koira joutuu itse kääntämään takapäätään ja siitä ihan superkehut.
  • Kiertämisessä Riffi alkaa jo hiffata kiertämisosuuden, mutta aina pitää palkata juoksemisesta! Heittämällä namia tai lelua taaksepäin, tai juoksemalla ite karkuun palkan kanssa.
  • Alustatyöskentelyn ongelmaksi Oili arvioi yksinkertaisesti sen, että Riffi ei näe. Nyt kun sillä on teinitukka, ei se pysy poissa silmiltä ja verho näköaistimien edessä on melko tiivis. Siispä kaikenmaailman pinniviritykset käyttöön, että  raukka näkis mitä on tekemässä.

Tulisko siitä vaikka tokokoira...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti