sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Lampaita!

Meillä on taas Harrastus! Tiistaina aloitettiin paimennuskurssi Eurajoella Puolikuussa, Kuttukuun "haarakonttorissa". Mukavaa oli, ja ihan kiva nähdä miten taas uusi kouluttaja tulkitsee tuota koiraa kun se lukkiutumistemppujaan tekee.

Ensimmäisen kierroksen aloitus oli kyllä pelkkää harhaa vaan. Demo ei ollut ollenkaan oma itsensä vaan semmoinen holtiton rallattelija mitä oli siinä minipyörössä Somerollakin. Luulen että osansa teki se, kun Jonnan lampaat ovat tavattoman paljon liukkaampia kuin Sinikan, niin Demo koki jonkin ahaa-elämyksen kun sai eläimet niin nopeasti liikkeelle. Anyway, suurin osa ekasta rundista meni koiran rauhoitteluun ja kuljetuksen muistutteluun. Ja ruohon syömiseen, voi herranjumala! Ihan järkyttävää sijaistoimintaa ja maanisuutta niin pellolla kuin odotellessakin. Tässä vaiheessa kuitenkin Jonnan mielipide oli: "Tuolla ei varmaan ole mitään ongelmia häkityksen kanssa, menisi varmasti esikokeesta läpi Sinikan lampailla ainakin".
Sitten Demo näytti ongelmapuolensa. En muista miten tarkalleen tilanne meni, mutta jossain kohtaa taas jouduin vaatimaan jätkää töihin vähän tiukemmilla sanoilla ja se meni ihan lukkoon. Yritin ratkaista sitä tilannetta vaatimalla, mutta vähän nihkeästi se lähti liikkeelle. Saatiin kuitenkin joku ihan onnistunut pätkä ennen lopetusta.

Toisella kierroksella oli rauhallinen tasainen meno kunnes tuli taas lukkopaikka. Tein tiukan käännöksen nurkassa kohti koiraa, joka ei suostunut menemään lampaiden taakse ja yritin nätisti vaatia hommiin. Ei tulosta. Heilautin sauvalla maahan rumalla saatesanalla ja se oli kuulemma se taikahetki kun koira jymähti aivan täysin.
Otettiin sitten eri lähestymistapa ja kaivoin silkkihansikkaat naftaliinista, ja se tuotti tulosta! Ei nyt ihan siinä määrin että olisi joku ihmeparantuminen tapahtunut, mutta saatii homma vähän enemmän toimimaan. Jännä, että joskus oikeasti täytyi komentaa pahalla ja nyt se toimiikin sitten vain hyvällä.

Hienosti Jonna teki huomion että "se ottaa hirveästi painetta susta". Niinpä. Kuulemma heti kun se tulee mun etupuolelle niin häntä laskee ja koira surkeutuu, mutta lampaiden takana heti helpottaa. Herääkin kysymys, että miksi se sitten tunkee siihen etupuolelle kun minäkin yritän sen saada pysymään takana? Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti