tiistai 30. kesäkuuta 2015

Paimennellaan

Taisi jäädä ihan yksi kerta raportoimattakin, mutta ei voi mitään. Tänään Jonna oli ystävällisesti raahannut meille porttivermeitäkin pellolle!

Viime viikon satoa
Ensimmäinen kierros meni taas todella levottomissa merkeissä. Laumastakin tulee ihan hektinen kun koira ei liiku smoothisti vaan hypähtää aina paikasta toiseen. Ihan todella ärsyttävää, enkä tiennyt että joudun vielä liian korkean vireen kanssa taistelemaan tässä asiassa, vähän jopa semmoista omaehtoista lauman pölläyttelyäkin alkaa olla ilmassa. Ja voi sitä syödyn ruohon määrää! Yhtään ei tarvi ihmetellä miksi väliajalla pukluttaa...


No, anyway. Yritettiin aluksi saada hommaa haltuun ihan peruskuljetuksella, ja kun se lopulta alkoi jotenkin sujumaan niin ex tempore heitettiin koira jarruhommmiin eli lauman eteen mun viereen. Todella vaikea paikka, mutta ohjattuna kyllä toimii, vaikka ei mitenkään aktiivisesti yritä lampaita estellä. Muutama portin läpi meno otettiin myös, ensin oikeasta paikasta läpi meni 6/7, sitten 5/7 ja lopulta kaikki seitsemän! Siihen oli hyvä lopettaa.

Seuraavalla kierroksella mulla oli taas oma koira mukanani. Jatkettiin näitä jarruhommia, ja kun oltiin laitumeltapoistumisportin kohdalla, niin heitettiin koira lauman taakse irrottamaan lampaat portista että saatiin ne menemään siitä portista kuin oli tarkoitus. Hienosti saatiin molemmin puolin onnistumisia, niinkin että minä jäin portin suulle ja patistin vain Demoa ajamaan lampaat loppuun asti. Jarruttelukin alkoi jo vähän sujua kun Demo uskalsi tulla lähemmäs ja tiesi pienelläkin vinkillä lähteä kiertämään siinä lampaiden edessä jos toinen reuna aikoi levitä.

Nyt lienee kuitenkin aika valmistautua viikonlopun näyttelyyn. Onhan siitä jo 10 kk kun on viimeksi oltu näytillä, herranjumala!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti