torstai 18. elokuuta 2016

Ortopedin kutsu

Osa on kuullutkin että Demo on ollut vähän surkeassa kunnossa.  Viime syksystä lähtien olen huomannut sen olevan välillä aikalailla juntturassa ja on käyty fyssarilla. Pari viikkoa sitten (tietenkin kaasoiluviikonloppuna kun itse en voinut olla paikalla) tilanne eskaloitui kun Demo alkoi kotona saada kipukohtauksia ja pahimmilla hetkillä kiljui kun yritti nousta ylös ja jäi sitten makaamaan tutisten. Sitkeällä kipulääkekuurilla ja Riffiltä varjelulla oireilu alkoi onneksi helpottaa ja viikon päästä Demo olikin aikalailla oma itsensä.

Siinä sitten hermoheikkouksissani päätin varata ajan ortopedille  (Aija Mehtälä/Pet-Vet) jos saataisiin jotain mullistavaa tietoa. Tutkimuksessa ei löytynyt mitään järkyttävää, lihakset olivat tässä vaiheessa jo rentoutuneet. Fasettinivelet poksuivat auki taivutellessa että ei kaveri nyt täysin letkeä ollut. Vasemman jalan etureiden lihakset ovat aavistuksen heikommat ja polvilumpion saa melkein paikoiltaan. Ei merkkejä jalan laahaamisesta (kuluneet kynnet), enkä itsekään ole havainnut oirehtimista jaloissa. Todennäköisesti siis kyseessä on ollut ihan lihasperäinen kipu, joka on peräisin lantion/lannenikaman virheasennosta.

Uusia kuvia ei lähdetty ottamaan, vaan katseltiin vanhoja, uusimmat ovat kesäkuun alusta kun hereillä töissä kuvailin. Edelleenkään ei näytä että oltaisiin missattu mitään mutta on se nikama kuulemma kovin kieron näköinen. Mikäli siitä nyt lisäinformaatiota halutaan niin CT-kuvaus olisi seuraava johon rahojaan voi polttaa. Tilannetta se ei miksikään muuta.

Hoidon puolesta mennään kipulääkekuureilla mikäli niitä tarvitaan (toivottavasti ei), ja koitetaan vähän rakentaa lihaskuntoa. Mahdollisimman kolmiulotteinen liikunta tuo parhaan tuen tuollekin rangalle. Jos yhtään halvaustyyppistä oiretta tulee, niin magneetti ja katsotaan onko jotain hermopinnettä, toivottavasti siihen ei koskaan jouduta.

Mutta, loppu hyvin, kaikki hyvin. Eiköhän se taas tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti