perjantai 11. maaliskuuta 2016

Jäykkyyttä ja letkeyttä

Demo kävi taas tänään fyssarin käsittelyssä kun pari päivää sitten huomastin taas että on hiukan pinna (ja selkä) kireällä. Ihanasti pääsee näin nopeasti vastaanotolle!

Aloitettiin ihan rentouttamalla selkää TENSillä, kun oli selkeästi ihan kosketusarka ja jatkettiin sitten manuaalisesti. Puoliero oli selkeä, oikealla oli pahemmat vaijerit kuin vasemmalla. Positiivista tässä on, että lihakset sentään vastaavat käsittelyyn ja viime kerrankin jälkeen Demo oli paljon paremmassa kunnossa. Kuitenkin JOKU (krhm...) sitä nyt rassaa niin että pääsee vetämään juntturaan. Uskoisin että osansa tässä on myös Demon selkämuutoksilla, tai ei ne nyt ainakaan tilannetta paranna.

Jenni suosittelikin että ihan kotiin voisin hommata TENS-laitteen ja sillä huristella esim. kerta viikkoon niin saisi fyssarikäyntejä vähemmäksi. No eipä muuta kuin tuumasta toimeen, ja vähän kun oikeassa seurassa vinkuu hinnasta niin johan löytyy lähipiiristä ratkaisuja ja alennuksia. Kiitoksia vielä Emmalle jos tätä lukee!

Noin kokonaisuudessaan on kyllä hiukan masentava ajatus että tuota selklää joutuisi jatkuvasti aukomaan fyssarilla. Pitää nyt vähän tarkemmin seurata mitä tapahtuu ja mistä oireilee...Ei niin pahaa ettei hyvääkin, tänään Riffi oli ihan hhuikaiseva treeneissä! Alkuun oli vähän haastavaa kun tämä suunnan osoitus ei oikein ole ielä iskostunut aivoon ja pentuparka etsii aina suorinta reittiä. Mutta ihan muutamalla palkkauksella sain sen kyllä pysymään kädessä ja seuraamaan sitäkin, fiksu kaveri.

Molempia pätkiä rakennettiinaina lopusta alkuunpäin että motivaatio piisasi. 2-4 kokonaispätkänä oli aika haastava yhteislähtönä kun muuri haluttiin ohittaa, mutta kun sain mennä reilusti kolmsen taakse kutsumaan suoraan, ongelma ratkesi. 10-13 oli aivan huikaiseva, olin ihan varma että en saa putken jälkeen kaveri haltuun, mutta mitä vielä! Tosi tehokkaasti (ottaen huomioon vauhdin ja amatööriyden) käänty kun otin vastakkaisella kädellä vedon. Nyt on koira joka tulee vähän liikaakin kohti, versus Demo joka haluaa pitää kunnon turvavälin. Siitä sitten vain kurvaus loppupalkalle ja se oli siinä!

Ylipäätään keskittyminen oli tänään rautaista. Ihan aluksi harjoiteltiin vähän kontaktin ottamista kun muut treenasi ja ihan hyvin nakkilahjonta toimi ja pakka pysy omallaki vuorolla kasassa. Ja perinteisten hepulien jälkeenkin tuli luokse iloitsemaan eikä jäänyt juoksemaan ympäriinsä niinkuin edelliskerralla. Agilitykoira in the making.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti