keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Me treenataan!

Ehkä näin ennen huomisen toista kertaa voin tarinoida jotain ihka ensimmäisistä agireeneistä(!) Pentuagissa käydään läpi aidat, putki, pussi ja kepit, sekä ajan salliessa koitetaan puomia ja rengasta. Ryhmässä on 6 koirakkoa, eli aika sopivasti saa kaikki tekemistä, mutta ei tarvi ihan koko aikaa skarpata.

Aitoja ja putkea aloitettiin jo ekalla kerralla. "Hypyissä" (=rima melkein maassa) otettiin käyttöön namialusta, ja kyllähän se tuntui Demoa motivoivan. Itse hyppyjen harjoittelu vaan tuntuu olevan ihmisten pyörimistä edestakaisin, kun pitää laittaa nami, hyppyttää koira sen luo, mennä itse äkkiä perässä ettei se pyörrä takaisin, laittaa uus nami ja estää koiraa syömästä se, sekä houkutella koira taas esteen lähetyspuolelle. Kova homma ottaen huomioon että se itse hyppy on vain yksi ponnistus ja kaikki alkaa alusta.
Putki oli tosi jännittävä. Harjoitus toteutettiin minun houkutellessa toisessa päässä vetäjän pidellessä koiraa lähtöpäässä. Aloitettiin tietenkin lyhimmällä mahdollisella, mutta siltikään tyyppi ei meinannut suostua moiseen rööriin, niskoittelu oli aivan järjetöntä. Sitten lopulta riittävän maanittelun jälkeen kun putkeen uskalsi, sieltä tultiinkin sitten vauhdilla kuin aropupu. Ekan kerran jälkeen ei enää ollutkaan väliä kuinka pitkä putki oli ja mentiinkin läpi jo melkein täydestä mitasta. Ja vauhdilla, luonnollisesti.
Kotiläksyksi koko ryhmä sai treenata namialustaa, että koiralle tulisi putkiaivomentaliteetti pyrkiä alustan luo vauhdilla. Toinen läksy oli opetella kiertämään asioita. Kiertäminen oli äärimmäisen helppoa, mutta toi namialusta vaatii vielä selkeesti toistoja. Mutta ihan hyvin on siis suoriuduttu tähän asti :)


Vaikka tää nyt tuntuukin aika pässinlihalta, niin on se silti kiva alottaa treenaamaan jonkun opastuksella kun ite alkaa rikkomaan koiraa. Eikä tässä nyt onneksi mitään kiirettä ole agiuran aloittamiseen kun jätkä on vasta noin junnu. Etukäteen jo kauhistuttaa ja mietityttää miten tuolle pitäisi kontaktit opettaa...

4 kommenttia:

  1. On se kasvanut. Pieni patterikoiranen. Mihin aika menee kun patterikoiratkin kasvaa karvaa?

    VastaaPoista
  2. Katsos kun jos patterikoirat ei saa purettua loputonta energiaansa juoksemalla ympyrää 24/7, niin ne kasvattaa karvaa sillä energialla. Siksi toi on niin pörrö :D

    VastaaPoista
  3. Sehän selittää paljon asioita. Päteekö tämä sama koirattoman ihmisen sängyn alta löytyviin villakoiriin vai ovatko ne yksin kutomisprojektien syytä? Miten paljon energiaa voi varastoitua villakoiraan?

    VastaaPoista
  4. Tohon en kyllä osaa vastata, sun täytyy kysellä joltain asiantuntijalta...
    Katsos itsellänihän kun ei villakoiria ole :D

    VastaaPoista