keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Hiljaiseloa


Tasaista arkea. Tuntuu ettei ole edes mitään raportoitavaa, kun ei näyttelyjäkään ole. Toisaalta jo etukäteen hirmustuttaa tuo suunniteltujen näyttelyjen määrä näin niinkuin rahanmenon kannalta... No, onneksi on töitä kesäksi.

Nyt näyttelyhiljaisuuden vallitessa on hyvä panostaa kaikkeen muuhun. Agility nyt on vielä poissa laskuista, mutta tehotokoilua on ohjelmassa. Toisaalta tuntuu, että sekin junnaa vähän paikallaan kun ei kaikkea uskalla ulkona treenata tommosen luoksetulemattoman teinikoiran kanssa.
Tänään koitettiin kuitenkin sisällä eka kertaa ihan kokonaista noutoa! Olipas vielä vähän hiottavaa, mutta kyllä ne osaset kaikki sieltä löytyy. Malttaa odottaa, lähtee käsiviittauksen kanssa käskystä hakemaan vaihtelevalla vauhdilla, tuo joskus ihan välmäämättä sen kapulan ja istuu vähän turhan kauas mun eteen mahdollisesti vinossa, mutta irrottaa vasta käskystä! Ei nyt ihan vielä TVA-materiaalia, mutta pohjalta se pienikin ponnistaa.

Luoksetuloa on sitten treenattu sekä arkikäyttöön että tokoa ajatellen. Pikkuhiljaa parempaan, mutta tuli tuossa taas viikonloppuna maalla raivostuttua (itselleen? koiralle? universumille?) kun ei tuntunut toimivan ollenkaan. Mikä siinä on, että pitää alkaa leikkiä ja pyöriä ja hyppiä siinä metrin päässä ettei aivan saa kiinni? Tai sitten vaan jäädä johonkin kauas hankeen seisomaan ja tuijottamaan päin? Eihän tuo sinänsä omille teille lähde, mutta olis kiva jos se tulis samaan aikaan sisälle ja ihan vaikka tarvittaessa luokse. Ja kun viimeiset yritykset on ollut niin että pitkin ulkoilua on käskytetty ja superherkuilla palkattu eikä kertaakaan ole otettu kiinni, päästetty vaan sisälle (minne menee ihan mielellään) jos ollaan ulkoilut ulkoiltu. Houkuttelua yritetään välttää viimeseen asti, mutta on siihenkin sorruttu pakon edessä. Yääh, mä haluan että koira haluaa totella, eikä vaan laahaudu namien perässä.

Mutta miksi on niin, että turhien temppujen opettelu on paljon kivempaa kuin tommosten tarpeellisten/tavoitteellisten? Nytkin tekis mieli opettaa jotain ihan turhaa, mutta onneksi ei ole ideoita juuri nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti