sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kohti alokasluokkaa

Huhheijaa. Vietettiin aamupäivä Ojangossa Kohti alokasluokkaa -teemakoulutuksessa. Kyllä nyt on taas treenattavaa. Tehdään nyt oikein lista että missä mennään.

Luoksepäästävyys
Normaalisti on mennyt ihan ok, on pysynyt paikallaan istuen eikä hirveästi sählännyt. Nyt vaan palkkaustapa oli todennäköisesti niin outo että koira oli ihan hämillään ja nousi seisomaan aina kun "tuomari" tuli viereen. Tarkoitus oli siis vapauttaa koira nameille, eikä palkata kädestä. En nyt pitänyt parhaana mahdollisena tapana meille.

Paikallamakuu
Menee kyllä reippaasti maahan ja pysyy paikallaan kuin tatti. Pää pyörii, mutta olkoon. Häiriökestävyyskin suorastaan erinomainen, ei hämmentynyt hihkumisesta, hyppimisestä tai muustakaan. Ainoa ongelma on saada se pysymään maassa ja odottamaan käskyä kun palaa viereen.
Tähän tehdään siis ympyröitä koiran edessä aina koiran kohdalla palkaten ja siitä aletaan vähitellen kiertämään vierelle.

Seuraaminen
Hirveästi kehuttiin meidän liikkeelle lähtöä. Kuulemma vaikka näyttäisi siltä että ei kuuntele, niin kun käsky käy niin on heti asialla, jes! Tiiviyttä ja oikeaa paikkaa ihan minimaalisilla pätkillä, ihan muutamaa askelta kerrallaan. Ja pitää muistaa palkata noista hienoista liikkeellelähdöistä.
Tässä yhteydessä puhuttiin myös perusasennosta. Mulle kerrottiin että Demo on aivan liian edessä. Aivan helvetin hienoa että oon saanu noin perustavaa laatua olevan asian perseelleen. Tämän suhteen pidetään semmoset naksuttelutalkoot että oksat pois!

Seuraamisesta seisominen ja maahanmeno
Samaa kuin paikallamakuussa, paikallaan pysymistä. Seisomisessa myös vähän lisää täpäkkyyttä, maahanmeno on mun mielestä hyvä.

Luoksetulo
Juuriinsa sopivasti saatiin tähän apua. Perussuoritus tällä hetkellä on löntystelyä johonkin mun vasemmalle puolelle. Se paikan naksuttelu tähänkin, ja sitten vielä erikseen pelkkää vauhtitreeniä lelulla. PALJON. Sitten vasta aletaan pyytämään aina vaan kauempaa sivulle ja näiden yhdistämistä.

Hyppy
Voi herranjumala mä en käsitä mitä tälle on tapahtunut! Ihan hirveän kovasti se haluaisi hypätä ja pyrkii koko ajan esteelle, mutta tuntuu että se ei tajua että "yli"=saa hypätä. Aina se vähän nytkähtää mutta jää silti paikalleen. Plaaah, kyllä tää alunperin menikin ihan liian helposti. Sitten aikanaan pitää vielä treenata sitä seisomassa pysymistä.



Toisaalta tää tuo treeni-intoa kun on tavoitteita ja selkeitä virheitä mitä korjata, mutta samalla masentaa että kuinka kaukana me vielä koekunnosta ollaankaan. Juu, eiköhän se TK1-tavoite mee johonkin kolmen vuoden päähän :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti