maanantai 25. elokuuta 2014

Lihashuoltoa

Tänään käytiin fyssarilla ihan uutukaisella klinikalla Tuusulassa, fyssarina Jenni Laaksonen. Tekee päivätöinään ihmisiä ja aika paljon tehnyt hevosia, mutta taipui hyvin koirahommaankin. Voin suositella, eikä maksanutkaan kuin 55 euroa. Jotenkin myös tykkään enemmän lähteä pohjoiseen päin kuin johonkin city-Vantaalle tai jopa Helsinkiin seikkailemaan jonkun fyssarin takia.

Ravatessa "väärällä" puolella vetää hieman vinoon, perustokokoiran vika. Portaissa mieluummin ponnistaa enemmän oikealla takajalalla ja nostaa vasenta. Muuten ei liikkeessä ihmeempiä. Oikealla puolella lannerangassa tosi kipeä kohta, ihan pahaa teki kun en aiemmin ollut tajunnut. Rinta-ja lannerangan saumakohdalla molemmin puolin kunnon nuljuva triggerpiste (näitä mä olinkin jo itekseni ihmetellyt hieroessa!). Vasemmalla puolella triceps tiukka. Ehkä myös vähän semitendinosus ja -membranosus jäykkiä, tuossa kintereen yläpuolella (näitä pahkuroita oon aina ihmetellyt, mutta ei kuulemma ole pahassa jamassa).

Alkuun tehtiin vähän kalvoterapiaa, eli "rentoutettiin" vähän faskioita. Sen jälkeen alkoikin jännä osuus, kun laitettiin sähköä! Eli TENS-lätkät koiran selkään (oikeastaan lannerangan kumpaankin päähän, molemmin puolin) ja alettiin hytkytellä. Oli hirveen jännä että Demo ei huomannut yhtään mitään, ainut todiste tehosta oli hytkyvä selkä. Pelkäsin vähän että se alkaa draamailemaan, kun se oli oli jotenkin niin kireä että ei kestä mun akupunktiotakaan. Sen jälkeen kipukohtaa oli paljon helpompi käsitellä eikä reaktiota tullut juurikaan, ja triggerpisteetkin helpottivat. Ehkä se siis teki jotain!

Kotiohjeina saatiin käsky koittaa notkistella tuota köyryselkää toiseen suuntaan. Pitää ehkä kehitellä joku limborima mistä tuo saa kykkiä ali, se ainakin sujuu. Eikä haittais jos venyttelisi noita tricepsejäkin samalla tai erikseen.Sama homma koski oikeaa kylkeä, eli vaikka johonkin tyynylle makaamaan oikea kylki ylöspäin niin että vähän roikottuu siinä, tai sitten vaikka jalkaa vasten keirtämistä.

Ennaltaehkäisemisestä puhuttiin sen verran, että vapaa liikunta tekee hyvää selälle, saadaan kunnon lihakset tukemaan tuota vammarankaa. Mutta kuulemma aika elastinen ja pehmeä kaveri, että suurempaa hätää ei lihasten kanssa ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti