sunnuntai 14. syyskuuta 2014

"Kesä"leiri

Kunkkulan koirakeskus on kyllä ihan superpaikka tommoselle leirille. Sieltä löytyy majoitus, agilitykenttä, tokokenttä, pk-esteet ja ihan hyvät maastotkin samassa paketissa.

Paikalla oli loistavaa seuraa mulle, ja Demokin löysi vähän sielunkumppania Hippu-kämppiksestä (Soulshine Aika Pakkaus, ellen ihan väärässä ole). Syötiin hyvin, tutustuttiin uusiin ja vanhoihin ihmisiin, voitettiin vähän arpajaispalkintoja ja kateltiin muidenkin treenisuorituksia. Täytyy sanoa, että kivasti oli myös järkätty aloitteleville ohjelmaa, oli alkeiskoulutusta ja tutustumista eri lajeihin. Ensi vuonna uudestaan jos kouluttajavalinnat, aika ja paikka vaan natsaavat!

Perjantaina saavuttiin paikalle neljän jälkeen. Ensimmäisenä ohjelmana Riina piti pienet haun ilmaisusulkeiset, minne mustuaiset Demo, Neela ja Freddy pääsivät kokeilemaan rullahommia. Joku meni kyllä niin pahasti poskelleen, että eihän siitä meinannut tulla oikein mitään. Demo osaa kyllä noutaa ja ottikin irtorullan suuhun, mutta ehkä mä kehuin liian innokkaasti tms. koska sitten meni kuppi nurin ja piti heitellä ja leikkiä rullalla. Kertaakaan niistä kolmesta yrityksestä ei tainnut rulla tulla mulle käteen asti, mutta teoriassa olisi voinut onnistua!

Illalla oli vielä maailman asiantuntevin ensiapuluento mun luennoimana, toivottavasti joku edes hyötyi siitä.

Lauantaina aloitettiin klo 11 Vuokko Malkin tokokoulutuksella. Ajattelin ottaa jonkun kivan liikkeen työn alle, ja se oli tunnari. Demohan ei oo tosiaan tehnyt sitä n. 3 kuukauteen, niin oli aivan yllätys mitä tuleman pitää. Jos ihan paloitellen mennään niin:
a) Lähtö on hyvä ja tietää ilman sen kummempia virittelyjä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Silti olisi hyvä ottaa jo käyttöön ohjaajan kääntymiset ym. kokeenomaisuus, mitkä lisää sitä rutiinia.
b) Itse haistelu on hyvä, löytää oman, mutta yleensä varmistaa vielä kaikki läpi, että eihän tämä ole mikään huijaus. Ei tarvitse kuulemma mitään nameja sekaan tai eteen muistuttamaan haistelusta. Kannattaa tehdä ihan tuoreilla kapuloilla, niin oikea asia vahvistuu, ja palon treeniä niin tulee varmempi suoritus.
c) Palautus on ihan arsesta, tarjosi aina Vuokkoa kohti. Palautusta ylipäätään treenataan erikseen niin että koiralle kapula suuhun ja poistutaan kutsumaan se sivulle, että hakee hyvän perusasennon. Luovutukseen oikein käsky kunnolla käyttöön, ettei vaan sylkäse omia aikojaan pois.

Toiseksi aiheeksi otin pikaisesti seuraamista, sehän on nyt vaihteeksi räjähtänyt käsiin. Yksittäiset askeleet oli taas päivän sana. Ilmeisesti oon palkannu ihan mistä sattuu, kun ei homma oikein edisty. Nyt oli koutsi takapiruna ja kankeaa alkua jatkettiin sunnuntaina.


Vähän myös häiriöpaikkiksia
Kaikki kuvat © Tuija Laurila


Lauantai-iltapäivänä mentiin sitten etsimään ukkoja metsästä. Tehtiin niin paljon asioita että en mitenkään jaksa kertoa kaikkea, mutta kerron meidän osuuden. Olemattomalla kokemuksella päästiin vähän aloittelemaan tuulitreenillä. Maalimies meni ihan alle 10 metrin päähän piiloon ja ekalla kertaa me vaan vahingossa törmättiin siihen ja syötiin lihapullia. Toisella kerralla ei ihan päälle kävelty ja kolmannella kerralla sain jo pari metriä ennen päästää liinasta irti, kun äijä löytyi. Näitä vois ihan jopa jatkaa kotona, vaikka ei ikinä hakukoiraa tuliskaan. Mutta täytyy sanoa että Riina oli kyllä tehny superhyvät teorialaput meille, auttoi huimasti!

Sunnuntaina korkattiin rallytokoura. Ihan tosi kliseistä, mutta täytyy sanoa että paljon hauskempaa kuin normitoko. En tiiä miten meidän rahkeet siihenkään riittää, mutta ehdottomasti voisin jatkaa tätä nyt kun päästiin kokeilemaan. Ensimmäinen pikkurata meni aivan jäätävässä tokomoodissa, toisella osasin jo höpöttää koiralle ja auttaa sitä. Demostakin oli vähän kummallista että mennään aina pikkupätkä eteenpäin ja sitten tehdään jotain temppuja. Ja nyt täytyy ihan sanoa: on tuo hurjan pätevä koira! Siinä kun selvisi että toisella radalla on saksalainen täyskäännös, niin noin vaan yhtäkkiä opetin sen sille n. 10 minuutissa. Ei toki mene ilman ohjausta, mutta se riittää aivan täysin tähän lajiin ja vaiheeseen. Sama juttu eteen- ja siitä sivulletulon kanssa, eteentulon pohjia tosin oli jo ennestään. Kiepsahdus itsensä ympäri vauhdissa taas on tosi haastava, Demo on vähän huono siinä, ehkä ainut asia mitä pitää erikseen harjoitella. Vähän alkoi kyllä ideat kytemään, kiitos Katille loisto-opastuksesta, oli just sitä mitä kaipasinkin!


Tokoa jatkettiin Vuokon opastuksella aiheesta: seuraaminen. Suuri ongelma on, että Demo tuppaa auraamaan, eli ei käytä takapäätään kunnolla. Nyt iskettiin naksu koutsin käteen että saatiin oikeista asioista palkattua. Tehtiin niitä yksittäisiä askeleita lisää. Lisäksi koitettiin vähän pidempiä pätkiä hihnan kanssa niin että kiersi oikeasta kädestä selän takaa koiraan. Pidettiin pientä tuntumaa yllä, ei missään nimessä hihna kireällä, mutta tuntui että vähän auttoi tiiviydessä. Seinän vieressä kuulemma voitaisiin tehdä, ei liian lähellä, mutta niin että pieni "paine" sieltä tulee. Loivat (tai tiukemmatkaan) ympyrät eivät tuottaneet haluttua tulosta peräpäähän, eli ne hylättiin.

EDIT!
Maksa-arvot ovat hyvin laskussa, kontrolloin ne ennen leirille lähtöä. Vielä syödään Samylinia sun muuta ja katsotaan vielä kuukauden päästä uudestaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti