torstai 23. toukokuuta 2013

Paimentamassa käytiin

Viikonloppuna käytiin taas vuosittaisella Kuttukuu-ekskursiolla ja kyllä kannatti! Kuviakin kertyi reilu 400, joista parhaat on raakattu tänne. Positiivisena yllätyksenä huomasin kuinka Demo ja Uffe tulivat hyvin juttuun ja viihdyttivätkin painien toisiaan viikonlopun aikana, tytöt eivät olleet ollenkaan niin hauskoja. Pojilla on poikien leikit :)

Perjantai nyt meni saapuessa paikalle ja asettuessa. Lauantaina aloitettiin muistuttelemalla viimevuotisia oppeja JHD-aitauksessa, ja sehän meni aivan päin jotain synkkää paikkaa. Koira liitelee missä huvittaa, ja kivasti kuseskelee ja paskoo aitaukseen. Hetken Sinikka katseli meidän menoa ja tuumas että täytynee noita mennä auttamaan :D Saatiin siihen hommaan sitten joku roti, mutta siitä huolimatta jouduttiin iltapäivällä menemään ison lauman kanssa metsään. Mukana menossa olivat Mari kera Astan ja Uffen (pojat tarvitsivat ilmeisesti jotain erityisopetusta ;)), sekä kouluttaja Sari parin talon koiran kanssa. Sanotaanko nyt näin, että olisi ne lampaat metsään jääneet jos oltaisiin pelkillä schapeilla lähty hommiin. Pari kertaa kyllä sattui Demollekin vahingossa semmonen kohta että sai liikutettua lampaita ihan oikeaan suuntaan, mutta ei se hakeminen vielä mitenkään tietoista ollut.

Sunnuntaina valkeni päivä uusi. Samassa JHD-aitauksessa koitettiin uudestaan onnea, ja meininki oli ihan mahtava! Hämmennyin kovasti kun lopetin (käskystä) sauvalla huitomisen, ja silti Demo seurasi perässä ja kääntyi ilman varsinaista sauvan liikettä. Kyllä se jätkä vaan on jotain oppinut, ja omasta mielestäni tosi hienosti haki tasapainoa laumalle. Toinen rundi samana päivänä oli myös ihan jees, mutta koira oli jo ihan pirun väsynyt niin piti ylitsevuotavaisesti kannustaa ja hihkua intoa siihen että jaksoi tehdä. Mutta jaksoi kumminkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti