keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Mitä just tapahtui?

Tänään treenilistalla oli sen paikkamakuun etäisyys, eli se että Demon usko ei lopu, vaikka mä kävelen kuinka kauas. Tosi hyvin pysyi palatessa pää maassa, ja eipä muutenkaan mitään suuria ongelmia. Suurin haaste tulee olemaan tuon siirtäminen muiden koirien viereen ja se, että Demo muistaa käyttäytyä niinkuin pitää.

Muuten tehtiin pitkiä seuraamisia aika paljon. Täyskäännöksissä alkoi ennakoimaan taas ihan sikana, sitten tehotoistoilla parani, mutta taas pidemmän pätkän jälkeen ennakoi ja leveni niin pirusti. Piti ottaa vähän eri lähestymistapa ja tehdä siitä kääntymismerkistä samalla tiivistämismerkki, niin ei ehkä pääse leviämään.

ALO-jääviä koitettiin kerran molempia ja kun meni niin tosihyvin, niin en puuttunut niihin sen enempää. Merkkiä hiottiin kanssa, eka toisto alustalla, muut ilman. Tuohonkin pitäisi saada jooku virittelykäsky, kun tuntuu että paikkaa vaihtaessa koko merkki hukkuu koiralta ihan täysin. Siis käskystä se juoksee jonnekin eteenpäin, sitten hidastaa ja kattelee ja  lopulta huomatessaan tötterön, pinkoo sinne. Nyt on vähän merkkejä ilmassa, että voi ruveta nenällä tökkimään merkkiä, pitää olla tarkkana.

Luoksetuloa tein ensin ALO-tyylisesti, toisella kerralla pysäytin seisomaan, ja hienosti pysähtyikin! Kolmas kerta oli tosi varovainen normaalimenoon verrattuna, ja neljännen otinkin sitten vauhtiluoksarina. Luulin että toimi, mutta vissiin ei, koska ihan lopuksi yritin vielä tehdä vauhdilla, ja aina kehuessa Demo pysähtyi kuin olisin käskenyt... Sitten kun koitin vedättää namilla (koska eihän tässä vaiheessa voi lelulla leikkiä, huoh), niin meni ihan jäihin ja tuli kiertäen hidasta ravia luokse. Sitten kun en saanut vauhtia koiraan, en palkannut sitä, ja se ei taas tiennyt mitä mä halusin ja miksi ärsytti. Ja muuten voin sanoa, että ärsytti, ihan sikana. Sen luoksari on ollut niin kauan niin hieno, että pitihän sekin mennä rikkomaan. No, tein sitten "luoksareita" eli mukaankutsuja selkä koiraan päin ja vielä vahvistelin muuten vaan sivulletuloa. Ihan ihme juttu ja ihan ihme mielentila.

6 kommenttia:

  1. Valitettavasti kuulostaa siltä, että sulla on myös paineistuva koira :( Joten, kun treenaat ja joku toimii, älä tee sitä kuin tasan se yksi kerta, jos se on oikein. Pidä bileet ja jatka seuraavaan aiheeseen. Jos ei oo muuta aihetta, mee kotiin :D Treenaa eri kerroilla eri asiat, koska sitten kun se ei enää tiedä mitä sä haluat, niin alkaa hiipimään ja ahdistumaan ja saattaa tarjota jotain ihan muuta, ihan kuin Cassu tekee agilityssä. Onneks se paineistuminen/ahdistuminen ei vielä ole esiintynyt tokossa kuin pari kertaa, ja olen aina saanut sen lukon auki päästä.

    esim . kerran viime kesänä yritettiin saada meidän tokotiimistä kuvaa, missä kaikki rivissä seuruuttaa koiriaan ja vaikka Cassu oli siellä ulommaisena, eikä kenenkään koiran vieressä niin se oli sille ihan kuolema. Sen jälkeen pyrki autoon suoraan takakonttiin (!!!) mihin sitä yleensä ei treenikentältä saa kuin suorastaan kiskomalla. Sain onneksi tuon tilanteen laukeamaan niin, että otin kapulan, mitä se rakastaa yli kaiken, heittelin sitä sille ja oli taas ihan normaali sen jälkeen. Huh.

    Yleisesti ottaen, älä kiinnitä siihen erityistä huomiota jos paineistuu jostain, älä lässytä sille (no tuskin sitä teetkään), älä yritä houkuttelemalla saada tekemään sitä, siinä mielentilassa se ei vaan kykene, eikä opi siitä yhtään mitään, yritä saada tilanne laukeamaan tekemällä jotain ihan muuta, helppoa temppua tms. Äläkä ainakaan menetä hermojas (vaikeeta, tiedän) vaan olet ihan cool ja Demon tuki ja turva, jonka lähellä ei koskaan tapahdu mitään pahaa. Olis kyllä niin mukava treenata joskus porukalla! Tästä mun pitikin siellä Jyväskylän näyttelyssä sulle sanoa, pitäiskö järjestää joku schapetokojuttu, missä ei oo ketään sen kummempaa kouluttajaa, kun vaan harrastajat keskenään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, paineistumisen oon kyllä kantapään kautta huomannu just agilityssa, mutta en olis uskonu että se saa sen tokoonkin, kun sillä on nykyään niin hirvee into treeneissä. Myönnän, mun paheeni on se, että en osaa vaan lopettaa sen huonon suorituksen jälkeen vaan pitää koittaa kaivaa joku onnistuminen siitä asiasta. Temppujen teettäminen ja yleinen hömpötys auttaa paljon, varsinkin aksassa ja pitäis muistaa aina ottaa tarpeeksi aikaa siihenkin, eikä vaan hätäillä eteenpäin treeneissä, koska se kyllä kostautuu. Täytyy nyt toivoa että tuo oli joku hetkellinen häiriö ja illalla toimii taas, niin se on yleensä mennyt tokon suhteen jos oon jotain rikkonut :D

      Tuo schapetokoilu olis kyllä hyvä! Lopellahan silloin yritettiin, mutta siitä tuli vähän enemmän hengailupäivä :P Nyt kun on semmonen keli että voi mennä uloskin niin olis ehkä helpompi järkätä :)

      Poista
  2. Joo, tosiaan, niinhän siinä kävi :) Mitenkäs toi pitkäperjantai? 18.4., jos yrittäisin saada vaikka meidän seuran kentän varattua? En nyt muista mitä se tunnille maksaa, mutta ei varmaan hirveitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäinen on vähän paha mulle, kun oon päivystämässä pieneläinsairaalalla silloin. En kyllä tiiä vuoroja, mutta en uskalla mitään varatakaan siihen. Siitä seuraava pidempi vapaa onkin 2.-4.5. ja sitä seuraavat viikonloput poislukien tuo yhdistyksen kokouspäivä. Viikollakin illalla tietty voi koittaa järjestää jos kenttä vaan liikenee jostain, sillon päästään yleensä aika hyvin, paitsi tiistaisin ja torstaisin :D

      Poista
  3. No jos mä katon tota 10.5 sitten? Voi kyllä olla että viikonloput on aika varattu, kun alkaa agilityryhmät pyörimään jo silloin, eikä kesäryhmiä ole vielä jaettu.

    VastaaPoista