tiistai 17. huhtikuuta 2012

Solmukoira

Kyllä se on kuulkaas niin että tieto lisää tuskaa. Tänä iltana käytiin karvanaaman kanssa koirakerhon järjestämällä hierontakurssilla. Jännä että vaikka miten on muka asiasta joskus lukenut, niin kyllä se käytäntö opettaa. Eikä asiaa yhtään haittaa että vieressä on ammattilainen jolta kysyä.

Ylipäätään lihashuolto on mulle niin abstrakti asia, että en oikein osaa sitä ajatellakaan. Hyviä pointteja oli paljon, tärkeimpänä tietty alku- ja loppuverryttely. Alkulämpässä olisi siis hyväksi olla vähän valmistavia asioita, eli tehdään sen mukaan mitä ollaan menossa treenaamaan; agissa hyppelyitä ja vauhtia, tottiksessa ryhdikästä suorittamista... Näitäkään ei tietty liikaa tai täydellisyyteen asti, vaan  säästetään täydet paukut itse treeniin. Lopussa taas jäähdyttelyä pitäisi jatkaa kunnes koiran hengitys on tasaantunut, eli kauan. Sitten pitäisi tietty muistaa se palauttava harjoitus, esim. pitkä rauhallinen lenkki seuraavana päivänä. Ja lopuksi, lepopäivä.
Ihan hirveetä ydinfysiikkaa näin perehtymättömälle. Varmaan jos olisi edes itse harrastanut jotain urheilua niin voisi vähän maalaisjärki auttaa, mutta ei.

Sitten itse asiaan. Ensin harrastettiin vähän sivelyä että saatiin lihakset lämpenemään. Sitten alettiinkin käymään koiraa perusteellisesti läpi. Suurin haaste oli pitää otteet tarpeeksi kevyenä ja muistaa ettei kyseessä ole voima- vaan tekniikkalaji. Kyllä sen koirankin reaktioista huomaa kun menee liioitteluksi. Toisaalta, ei se tilanne muutenkaan mikään rauhallisin ollut, kyllä siinä muutakin säpsähdeltiin.
Loppuvaiheilla alkoi kuitenkin loppua koiran kärsivällisyys. Siispä, sillä aikaa kun muut yrittivät opetella hieromista, veti Demo omaa opetusnäytöstään aiheista:
1. Näin hyökkäät salakavalasti emännän sormiin
2. Tuijotuskisa - miten haastaa leikkimään kaveri jota ei kiinnosta
3. Sukkien saalistuksen alkeiskurssi

Kuitenkin, lopputulemana, saatiin selville että koiraparka on ihan jumissa takareisistä, etujalkojen ojentajista ja selästä. Nyt pitääkin ottaa opit käyttöön ja alkaa huoltamaan koiraa. Luotan siihen että kotona se jaksaa oikeasti rentoutua prosessissa.

1 kommentti:

  1. Haha, ei tuo hieronta oikeesti oo mitään ydinfysiikkaa, kannattaa vaan aloittaa sen et säännöllisesti hieroo koiraa vähän aikaa, kyllä aika nopeasti kehittyy sellai tuntuma et paljon voi käyttää voimaa ja miltä lihasten kuuluis tuntua jne.

    Mä olin kans aina sitä mieltä, et ei tuosta mun vatkaamisesta oo mitään hyötyy ja laiminlöin jatkuvasti hieromista. Kunnes sit vein sen fyssarille ja tajusin et tuohan on ihan OIKEASTI jumissa. Aika pian keksin miten pitää tehdä et oikeesti tehoo. Ja nykyään osaan jonkun verran jo sanoo, missä on jumeja ja missä ei :)

    VastaaPoista