lauantai 28. huhtikuuta 2012

Universumissa on vikaa!

Japanialainen karhunpelottaja
Mä luulin että me oltiin nousujohteessa eikä jäämässä paikalleen junnaamaan! EH:n kera kotiuduttiin Lahdesta, mutta ei se enää ärsyttänyt yhtä paljon kuin Vaasassa. Ei se oikeastaan ärsytä yhtään, koska koira osasi! Ei nyt ihan yhtä nätisti kuin treenatessa ennen kehää, mutta pistetään se mun piikkiin ;)

Tuomarina oli Per Christian Andersen Norjasta ja arvosteli meidät näin:
Mycket bra typ. Goda proportioner. Tillräcklig bredd i skallen för åldern. Bra bett. Tillräcklig kropp för åldern. Ok vinklar. Välver lite mycket i ryggen, mycket trång bak. Bra päls. Trevlig temperament.
Alltså på finska ungefär:
 Hyvä tyyppi. Hyvät mittasuhteet. Riittävän leveä kallo ikäisekseen. Hyvä purenta. Riittävä kroppa ikäisekseen. Kulmaukset ok. Köyristää selkää vähän liikaa, todella ahdas takaa. Hyvä turkki. Hieno luonne.
Kerrankin sanottiin että kalloa oli tarpeeksi, kun tuntuu että se on vähän turhan kevytpäinen. Ja luonnemaininta jälleen hieno! Pistetään nyt vielä vaikka yksi kuva tähän perään.

ROP Lumikuono Querida Mia ja VSP Buffing Quu-Ukko

//EDIT

Olisko ihan kuolleena syntynyt ajatus opettaa kepit sillee kolme kerrallaan?
Vähän vaikee selittää, mutta siis alotetaan kolmella eli koira vaan tavallaan kiertää sen yhden kepin (kts. daideellinen tuotokseni). Sitten näitä toistamalla menisi vahingossa koko setti? :D


Näin oli tehty erään koirakoulun agikurssilla ja saatu toimimaankin, mutta nyt kovasti mietin, mitä siinä voi mokata?

2 kommenttia:

  1. Tossa opetat koiralle väärän ulostulon. Suosittelen lämpimästi Susan Garretin 2by2-menetelmää, siinä edetään 2 keppiä kerrallaan ja se toimii. Garret on myös itse opettanut yhdelle koiralleen 3 keppiä kerrallaan mutta se oli aika hankalaa ja tän myötä hän keksi tuon 2by2-metodin. Videoita ja infoa löytyy kun laittaa 2by2 tai 2x2 hakusanaksi ja ehkä jonkun weaven sinne perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tota ulostuloa en tullu ajatelleeksi!
      Toi 2by2 on varmaan sitten se toinen vaihtoehto mutta kun mä oon ihan tosihuono ettimään siitä infoa. Tai siis ku googlesta tulee vaan "osta tämä dvd!" tai "osta nämä kepit!". Äh, täytyy varmaan oikeesti ettiä joku hyvä video.

      Poista