keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Jännitettäiskö vähä

Aamulla oli tarkoitus ottaa kisanomainen palkattomuustreeni hallilla. Alotin paikkamakuulla ja oli ihan sikanätisti sen 2 min. Seuraamisessa taas kaikki meni pieleen, enkä vaan mitenkään voinut jatkaa. Sitten kun itseä alkoi ärsyttämään niin koirakaan ei enää halunnut yrittää ja oli ihan masentunut matkalaukku. Kaikki muut liikkeet meni kyllä hyvin (seuraamisosuudet mukaanlukien), mutta joku siinä pitkässä seuraamisessa oli. Selkeesti ahdistui kun käveltiin reunoja päin, ja vauhdin muutoksissa levisi ja haahuili. Otettiin sitten korjaussarjana superiloisia pikkupätkiä ja nyt pidetään peukkuja ettei jäänyt mikään kaihertamaan.

Koska oli niin ankee toko, niin otettiin vielä vähän aksaa perään. Joku oli selkeesti jättänyt meille hyppytekniikkajonon kentälle, eli siis ihan minikorkeita esteitä lyhyillä väleillä ja voi vitsi kun näyttikin hyvältä! Ei tarvinnut yhtään asetella askeleitaan, vaan meni automaattisesti oikein hyvällä rytmityksellä ne neljä hyppyä.
Otettiin siihen sitten vähän vauhtia niin, että oli 2 putkea, 2 hyppyä (45 ja 50!), sitten nuo neljä matalaa ja taas 2 nelivitosta hyppyä Jee, oli kivaa jee! Toiseen suuntaan ei ollut niin kivaa, kun matalien hyppyjen jälkeen oli yllättäen se 50 cm, mutta ei haittaa. Tässä on siis mahdollisuus, että se vielä joskus hyppii korkeitakin esteitä :)

Illalla käytiin sitten vielä pikkuporukassa Viikissä treenaamassa ulkona. Alkuun paikkamakuu, hirveen epävarmaa ja levotonta... Nousi useampaan otteeseen istumaan ja aina käskin takaisin. Sitten tehtiin lähinnä eripituisia seuruita, yrittäen ylläpitää tiiviyttä. Se on aika huono korjaamaan asentoa sitten kun lähtee johonkin haahuilemaan, tätä pitää ainakin treenata. Käännöksissä mun täytyy tehdä semmonen pikkupysähdys, että Demo kerkeää oikeaan kohtaan ja rauhassa mun mukaan.
Lopuksi tehtiin toinen paikallamakuusessio ja meni vähän paremmin. T'ässä tuli vielä ahaa-elämys, että jos muut koirat on viilipyttyjä, niin Demokin on! Aina kun Lara nousi niin Demo nousi hetken päästä kans (toki nousi muutenkin, ei sillä :D), mutta kun Lara lähti ja Demo jäi Zeron kanssa, niin ei mitään ongelmaa. Toivotaan siis että kokeessa muut osaa maata, niin munkin koira osaa! :D

Tunnelmia Porista ©Jenna Kallinen


Tällä haavaa en oikeesti tiiä mitä sunnuntaista tulee... Olo ei oo läheskään yhtä varma kuin tähän mennessä. Mutta pelisäännöiksi sovitaan:
  • Lämmittelynä paikkamakuita, toimi hyvin Porissakin
  • Ennen yksilöliikkeitä pa:n vahvistamista, niin ehkä tajuaa seurata
  • Käännökset rauhallisesti
  • Älä sano "valmis" ettei koira luule sitä käskyksi
  • Äläkä sano "valmis" ennenkuin oot valmis ja vetäny kerran syvään henkeä
  • Kehu koiraa vaikka se olis huono

1 kommentti:

  1. Mä lisäisin tohon sen että kato että koira on hyvässä pa:ssa kun lähdetään liikkeitä tekemään. Ite tajusin sen vähän liian myöhään, eihän se voi esim. liikkeistä jäävissä mennä kovin suoraan kun ensin pitää korjata se lähdöstä jo johtuva huono/kaukana oleva seuruu.

    VastaaPoista