sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Niin lähellä, mutta niin... lähellä.

Lapualla tokoiltiin Tiina Laakon tuomaroimina. Ja kakkostulos (156,5 p) sieltä taas napsahti, huikeesta suorituksesta huolimatta. Kauheesti jänskätti mennä kysymään pisteitä kun sihteeritkin jotain töhöili ja joutui laskeskelemaan niitä useaan otteeseen.

Okei, paikkamakuu oli ihan syvältä. Multa loppui lihapullat taskusta jo hyvissä ajoin ennen kehää ja Demon mielestä oli paljon kivempaa nuuskia maata kuin kuunnella mitä mä siltä pyysin. Sitten tajusin että joudutaan kahden toisilleen tutun valkkarin väliin ja tadaa, kaaoksen ainekset oli valmiina. Enemmän mä taisin kyllä sitä hermoilla kuin Demo. Noh, asiaan. Luoksepäästävyys 10. Ei mitään ihmeellistä, en saanut koiraa kunnolla kontaktiin koko ryhmäliikkeiden aikana, mutta siinähän se möllötti. Paikkamakuu 5, tuomarikin tunnusti että oli vähän sääliviis, kun suoritus oli vähän rajoilla. Meni maahan ekalla, tosin epävarmasti. Kun käännyin takaisin koiraan päin, se jo istui. Just. No meni se sitten makaamaan, joksikin aikaa. Sitten taas istuttiin loppuun asti, tässä vaiheessa toinen valkkarikin nousi ja Demo nenä alkoi väpättää sinne suuntaan. No, selvittiin kuitenkin.

No, tästä sisuuntuneena totesin että kirveen saa jo heittää kaivoon. Käytiin sitten vähän piristämässä koiraa ja syömässä lihapullia ennen omaa vuoroa. Olin kyllä liioitellun pirteä, iloinen ja onnellinen, mutta toisaalta, oli aika treenifiilis. Kytkettynä seuraaminen 8, lähti tosi nätisti mukaan, levisi juoksuosuudessa, ei muuta suurta moitittavaa. Asenne hieno. Vapaana seuraaminen 7, haahuili paljon enemmän ja jäi vähän jälkeenkin jossain vaiheessa. Tässä auttoi varmaan, kun en jäänyt kuikuilemaan, vaan jatkoin samaa vauhtia niin että koiralle tuli vähän kiire.

Maahanmeno 7, tää kaksoiskäsky raastaa mua varmaan ikuisesti! Ei ole vaikea liike ollenkaan, ja tästä kun oltais edes ysi saatu, niin olis ykköstulos... Luoksetulo 9, tuli vauhdilla suoraan sivulle. Puoli sekuntia ennenku liikkuri kiitti, päättikin herra että "tuossa matkallahan taisi olla lihapulla/nakki/ruohoa!" ja sinkosi metrin tulosuuntaan jotain nyysäämään. Tuomarikin vaan kysy että "mikäs sille tuli?" :D Seisominen oli teputtava, siitä . Tuohon pitää kyllä jo puuttua, tulee aina sanomista. Hyppy 10, oppikirjan mukaan,  jee. Kokonaisvaikutus 9½, vielä isompi JEEE! Mä en oikeesti uskonut että noin huonolla tuloksella voi saada noin hyvän kokonaisvaikutuksen (tai ylipäätään me, ikinä). Oli meillä vissiin ihan kivaa ♥

Mitä jäi käteen? Hieno tsemppaus, oon ihan hirveen ylpee itestäni että sain tilanteen vielä pelastettua! Mutta jotain täytyy vielä muuttaa kun se koira noin ahdistui. Ainakin enemmän lihapullia taskuun, niin on edes ohjaajalla luottava olo ennen kehää. Ja psyykkinen valmentautuminen siihen, että ei ole oikeasti mitään väliä ketä siinä vieressä on, kunhan koira tekee oman hommansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti