torstai 23. tammikuuta 2014

Hevari-Demo

Tänään alkoi siis hevitokokurssi, eli HT1. Tarkoituksena on opetella niitä ylempien luokkien liikkeitä ja vähän muutakin, jos vaikka joskus sattuis semmonen sauma, että tulis tarpeeseen.

Ekalla kerralla heti alotettiin kisaharkalla, meillä liikkeinän liikkeestä maahan, luksetulo ja hyppy. Voi juusto, sanon mä. Siinä kehän ulkopuolella hinkattiin paikallapysymistä, ja meni ihan ookoo, mutta kaikki unohtui kehään mennessä. Sisääntulokin oli jo karmaiseva kun piti mennä nuuskuttelemaan ja olla ihan sählänä siinä. No, tarkkana oli lähdössä mukaan, mutta koko ajan leveni ja leveni kun lähdettiin liikkeelle, mutta meni kuitenkin maahan. Hitaasti. Palatessa nousi, korjasin takasin maahan ja menin viereen, niin pysyi. Luoksetulossa ilmeisesti nuuski maata sen aikaa kun mä etenin, ja heti kun käännyin niin oli kuin mitään ei olisi tehnytkään, argh! Tuli hyvin, hidasti loppupätkällä, mutta tuli kivasti sivulle. Hyppy oli ihan ok, olisi voinut pysähtyä nopeammin ja pysyä paikallaan kun tulin viereen.

Lopuksi paikkamakuu, vissiin minuutin verran. Siinä oikein urakalla pakkosilittelin koiran rauhalliseksi, puhuin sille ihan laamana asioita ja koitin rauhoittaa. Jopa toimi! Vähän meinasi mopo taas karata kun mentiin kehään, mutta ihan yllättävän hyvä. Vaati kaks käskyä maahan, mutta makasi tosi nätisti, vähän haisteli, mutta ei näyttänyt ollenkaan levottomalta. Sitten taas nousi kun palasin.

Puhuttiinkin siinä, että tuo väistäminen on saatava pois NYT. Samoin nuuskiminen, olin tänään jo ihan natsina kieltämässä joka nuuhkaisusta hallin sisäpuolella. Etupalkalla yritetään nyt mennä, kun vaan saisin sen omassa mielessäni järjesteltyä loogiseksi, jotenkin käsitteenä mulle niin hankala :D Koetilanteessa nuuskiminen yritetään poistaa yllättävillä käänteillä, eli ei aina kävellä sitä 15 metriä ja käännytä, koska sitä koira tietää odottaa. Joskus palkataan heti, joskus palataan viereen, joskus kutsutaan lähempää, heitetään kärrynpyöriä jne.

Kaikenkaikkiaan hirveen kiva fiilis jäi, semmonen "nyt korjataan sun koira!", ihan eri lailla kuin tähän asti koulutuksista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti