lauantai 11. tammikuuta 2014

Pikaongelmien pikakorjausta

Aaaah, täydellinen päivän aloitus! Lähdettiin Ojankoon ulos tokotreenaamaan ja sääkin oli täydellinen; pikkupakkanen, mutta ei lunta (=puhdas koira).

Aloitettiin muutamalla vauhtiluoksetulolla, koska vauhdissa on hämmentävästi ollut vähän ongelmaa. No, hyvin saatiin korjattua, enemmän toistoja=enemmän vauhtia. En edes viittinyt ottaa loppuun oikeaa pa:ta, kun halusin nyt että Demo saa palautettua sen räjähtävän lähtönsä.

Seuraavaksi koitettiin hyppynoutoa, koska se nyt vaan on niin kivaa. Taas tuli äkkiongelma, eli kyllä Demo hyppäs sen kapulan perään, mutta sitten jäi toiselle puolelle toljottamaan, että mitäs tälle pitää tehdä. Koitin sitten tasamaanoutoa, sama homma, aivan blackout että miten tämä tästä jatkuu. Tarpeeksi monella käskyllä ja ruhtinaallisella palkalla palikat loksahtivat paikalleen ja saatiin se tasamaanouto korjattua.
Koitettiin sitten siirtää se hyppyyn, mutta nyt palasi esteen ohi ja kun ohjasin hyppäämään, niin sylkäisi kapulan pois ja hyppäs. Justjoo. Siirryin sitten viereen ja laitoin kapulan suuhun ja hyppyytin ALO-tyyppisesti, tämä toimi ihan hyvin, ei siis ole varsinaisesti ongelma hypätä kapulan kanssa. Jonkin aikaa siinä käskytettyäni eri kohdista edestakaisin, tämäkin naksahti paikalleen ja saatiin pari hienoa hyppynoutoa!

Tunnaria tehtiin nyt palautuksen kanssa, toissapäivänä oli harjoiteltu kotona ihan pelkkää palautusta. Tähän astihan Demo on vaan valinnut oikean ja istunut, ennenkuin se on saanut palkan. Istuminen siksi, että en ala palkkaamaan siitä kaikkien nostelusta. Demon etäisyys kapuloista ehkä 5 metriä, mun n. 2 metriä, ja eka setti ilman omaa ja pelkät herkut imuroitavana että saataisiin herra keskittymään. Toisella kerralla oma seassa, ja nopeasti löytyi oma, mutta sylkäisi sen pois kun yritin vinkata palauttamaan sitä, otettiin koko homma uudestaan ja toi nätisti kun ymmärsi mitä haluttiin. Neljännellä älysi jo vähän lähteä tuomaan sitä itekseen. Viidennellä ei meinannut löytää omaa ollenkaan (olin vaihtanut asetelmaa), mutta kun löysi, niin toi varmasti oman. Hirmu hienosti siis meni!
Mua pelottaa ihan hirveästi se vauhti millä se rysäyttää sinne kapuloiden luo! Ensin hirveä kiire, mutta sitten yleensä malttaa kyllä työskennellä rauhassa. Enkä mä edes saa sitä laskettua niin, että se rauhassa ravaisi kapuloille. Vaikka koitan pitää sitä lähdössä tylsistymässä ja silitellä rauhassa, niin silti aivan nykii lähtemään. Huhheijaa, en tienny vuosi sitten että tällänenkin ongelma meille tulis :D

Viimeisenä tehtiin seuraamisen käännöksiä ja jääviä. Ajettiin sisään uutta täyskäännösvihjettä, että koira pystyisi vähän ennakoimaan käännöksen, toimi ihan sairaan hyvin, kolmella toistolla huomasi jo parannuksen (en sitten tiiä, parantiko vaan sen takia kun tehtiin nuo peräkanaa ja oppi ennakoimaan :D). Kaikki käännökset palkkasin aina itse kääntymisen kohdalla, kun kokosi itsensä hyvin.
Jäävät oli ihan super! Teki nopeasti, eikä kertaakaan edes aikonut väistää tai nousta ylös kun tulin vierelle. Voi kun menisi aina näin hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti