keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Sylikäännös

Niin, sitä tänään tehtiin. Kuivaharjottelussa olin ihan varma että ei tuu mitään. Mutta onneksi tuli :)

Eli ensin mentiin ihan yksittäisenä tuota alinta estettä. Pointti oli siis samalla kädellä ohjata koira ns. sylin kautta hyppäämään este. Rautalangasta väännettynä, minä seison esteen suuntaisesti naama vasemmalle päin, oikealla kädellä ohjasin koiraa kääntyen myötäpäivään suurinpiirtein 90 astetta ja siitä edettiin suoraan ylöspäin. Ihan hyvä vääntää nää kirjallisesti tänne niin joskus ehkä vielä muistaakin miten näitä tehään.

Sitten napattiin mukaan toi toinen este niin että hypättiin se täältä alakauttaja sitten mun piti pinkoa tekemään tuo edellämainittu sinne seuraavalle esteelle. Viimesenä otettiin sitten vielä putkesta vauhtia ja piti pinko vielä kovempaa kun koira tuli putken oikeasta päästä ja piti taas ehtiä tuonne loppuun tekemään omat juttunsa.

Ihan yllätyin kuinka helppoa tää loppujen lopuksi olikin vaikka näytti just siltä että mun koordinaatio ei kyllä riitä. Sainkin taas kuulla kuinka Demo lukee ohjausta tosi hyvin ja hakee esteitä, että siihen on helppo (pyhpah, sanon minä :D) hioa ohjausta kun ei tarvi sinänsä huolehtia sen koiran tekemisestä.

Kaikki väliajat kun ite kuivaharjotteli suoritusten välissä, niin pidin koiran tolpassa kiinni ja tuntu että se helpotti kaikkia. Oikeesti se oli koutsin idea, mutta niin. Mun ei tarvinnu pelätä että se nostaa koipea johonki (joo, siitäki alkaa tulla huolenaihe!) tai menettää intonsa ja sen ei tarvinnu hämmentyä kun se ei tajua mitä me siinä pyöritään.

Rikoin tavallaan myös keinulupausta, mutta ehkä sitä ei lasketa. Oli siis semmonen laudanpätkä naulattuna johonkin viemäriputkeen, eli ihan tosi alkeellinen keinu, jonka toisen pään korkeus oli ehkä 30-40 cm. Ihan hirvee tutina päällä ja mitä enemmän koira tutisi, sitä enemmän keinu tutisi. Saatiinkiin siihen sitten assistentti pitämään yläpäätä paikallaan ja kyllä se ihan reippaasti kaikki neljä jalkaa jo siihen esteelle sai. Ihan hirveen jännää kyllä oli ja adrenaliini purkautu sitä mukaa sen projektin jälkeen ihan hirveeseen riehumiskohtaukseen. Olispa jo kevät ja ulkokausi! Pääsisi kattelemaan sitä Ojangon vauvakeinua...

Ainii, oon unohtanu mainostaa :D Tein yleisön pyynnöstä tonne tommosen koiranäyttelyiden abc -tyyppisen tekstin, kun niitä lyhenteitä sun muita nyt täällä vilisee. Toivottavasti siitä on jotain apua jollekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti