sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Hienomies ja hölmömies

Aloitetaan hyvillä uutisilla. Ei paha valioluokan korkkaus ollenkaan, kun luokassaan sijoittuu ensin kolmanneksi ja lopulta paras uros -kehässä neljänneksi, kokonaisuudessaan 20 uroksen joukosta! Kyllä siinä silmä jos toinenkin vähän kostui, kun EH:ta keräillyt rääpäle näytti närhen munat. Tuomarina Hartmut Mohr ja arvostelu kuuluu (ikäkin näköjään väärin):
3 years old male greyish color. In excellent type of breed. Excellent head. Very good ears and eyes. Neck of excellent length and position. Excellent angulations front and rear. Deep chest. Good bones. Coat structure and length are excellent. Moves well with excellent drive, fluently.
Mitä tuohon liikkumiseen tulee, niin ekalla ringillä tuntui että se koira lähtee käsistä kun kiskoi niin omituiseen suuntaan. Toisaalta, myöhemmin petrasi kyllä kunnolla ja suunta oli komeasti eteenpäin, ei paljon tarvinnut raahailla perässä. Melkein voisi myös harmittaa, että miettimisen jälkeen vaihtoi meidät vielä valioiden kakkosesta kolmoseksi, mutta ihan sama (vähän kuumotti siinä kun tuomari kättelee, jää pitämään kädestä kiinni ja miettimään että olisko se nyt kakkonen vai kolmonen :D)

-----------------------

Sitten sunnuntai ja tokokoe, tuomarina Tiina Heino. Meidän onneksi ei satanut, mitä nyt nurmikko oli märkä, mutta ei aiheuttanut pelkotiloja ohjaajalle. Mutta voi plaaaaah, kaikki muu varmaan sitten aiheuttikin... Tuntui että ei muka jännitä niin paljon kuin aiemmin, mutta kai sitten jännitti, koska koira oli ihan eri kuin mitä viikko sitten.

Luoksepäästävyys 10. Paikkamakuu 5, teki taas sen vakion "nousenpa istumaan hetkeksi" -tempun, ja kuulemma oli levoton vaikka ei oo ikinä ollu noin rauhallinen... Täytyy kyllä tähän väliin sanoa, että sikatiukka tuomari oli. Sanoi tuosta levottomuudesta about kaikille, vaikka kaikki mitä mä näin, oli vähän ohiajavien autojen ja buffahenkilökunnan äänten kuuntelua.

Seuraaminen kytkettynä 6. Hah, ei mitään järkeä. En nyt muista oliko tässä (enkä uskalla katsoa videolta), mutta monessa kohtaa jätkä löi maahan kun mä vastasin liikkurin kysymykseen "onko ohjaaja valmis?". Siinä sitä sitten seilailtiin ja leveiltiin. Vapaana seuraaminen 5. Niin. Alku oli ihan siedettävä, mutta pitäähän sitä välillä käydä kattomassa mitä kehäsihteerit tekee ja muutenkin olla ihan sikahuolimaton.

Maahanmeno 0, koska typerä ohjaaja ei antanut lisäkäskyä kun koira jäi seisomaan. Luoksetulo 7½, meni samoin maahan alussa, tuli vauhdilla, mutta vinoon. Seisominen 6, kuulemma tepsutteli pysähtyessään (aika jännä että tästä saa vähemmän kuin tosta luoksarista, kun oli kuitenkin väärä aloitusasento ja kaikkee). Hyppy 8, sinnehän se meni ihan nätisti, enkä mä keksi muuta vikaa kuin että väisti mua puoli askelta kun tulin viereen. Kokonaisvaikutus 7.

Kokonaispisteet surkuhupaisat 114½, eli ALO3, sija 4/6 ja schapemestissijoitus 2. Palkintopallille siis päästiin, onneksi Ida-Lotta ja Saku menivät ohi, olisi vähän hävettänyt voittaa tämmösellä... Videota tästä tulee tuskin koskaan julkisuuteen :D

Vois kuvitella, että nyt masentais, mutta ei. Alko vaan niin paljon ärsyttää että päätin että me mennään jokaikiseen mahdolliseen kokeeseen ja prkl tahkotaan niitä kakkosiakolmosia niin kauan kuin on tarve ja opetellaan kisaamaan. Nii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti