tiistai 24. syyskuuta 2013

Paimentamassa paikallisessa

Kun kerran parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä on paimennuspaikka, niin täytyyhän se testata. Kyseessä siis Primal Sense Farmin paimennus Vantaa Seutulassa. Ennakko-odotuksia ei juuri ollut, avoimin mielin vaan matkaan ja toivotaan parasta.

Ilahduin, kun ei jouduttu sinne superpieneen pyöröhäkkiin pyörimään, vaan saatiin aloittaa aika isossakin aitauksessa. Koira siis liinaan ja "poispäinajoa harjoittelemaan" samaan tapaan kuin Kuttukuussa, eli seurailtiin lampaita. Joka kerta kun koira kohdisti katseen lampaisiin, piti toistaa ajokäskyä, että koiralle tulisi siitä mielleyhtymä. Järkevää. Muutama onnistunut "ajopätkä", tauko ja uudestaan, niin että neljä pikkupätkää taisi yhteensä olla.

Toinen rundi mentiin pienemmässä pitkulamallisessa aitauksessa, leveyttä tosiaan vain joku 7 m. Vähän pelkäsin että olisi liian ahdistava Demolle, mutta ei suinkaan. Toiminta oli paljon intensiivisempää ja nyt tuli välähdyksiä siitä Demosta joka Kuttukuussa jo alkoi vähän ymmärtää lampaiden päälle. Tältä puolelta pitää kuulemma ensi kerrallakin aloittaa.
Harjoitteet oli samat kuin ekalla kierroksella, mutta tulokset paljon parempia. Osin ehkä siksi, että nyt ohjaajakin hiffasi asian. Tärkeintä melkein oli se, että lopetetaan ns. kesken onnistuneen suorituksen niin koiralle jää se tekemisen asenne ja onnistuminen viimeiseksi mielikuvaksi.

Tykkäsin, todennäköisesti mennään uudestaan jahka lompakko sallii. Toimintatavat kuitenkin aika samankaltaisia kuin Kuttukuussa, paitsi että sauvaa ei käytetä ainakaan niin alusta, ja koirat ovat tosi paljon liinassa. Toisaalta, jos suurin osa asiakkaista on samanlaisia bortsuja kuin tänään (tai kaikki bortsut ovat samanlaisia, mistä minä tiedän?), niin en yhtään ihmettele miksi koirat ovat kytkettyinä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti