maanantai 24. helmikuuta 2014

Semikaunis ja suhteellisen tottelevainen

Hiottiin paikallaankäännöksiä, ihan noin niinkuin seuraamista silmälläpitäen. Alussa oli niin kierroksilla että tuli superpätevästi, mutta sitten alkoi löysäilemään. Tarpeeksi monen palkattoman yrityksen jälkeen sitten onneksi tajusi että pitää olla tarkempi.Tehtiin ensin oikeaan, ja selkeää parannusta kyllä tuli, mutta vasempaan kääntymisessä meni vielä paremmin. Pikkupättkällä tuntui että Demo tajusi perseensä ja ymmärsi että ei voi vaan pysähtyä ja lähteä jossain vaiheessa mukaan. Täyskäännökset oli tosi siistejä, sekä heti käännöksestä palkaten, että pienen suorankin pätkän jälkeen.

Pää maassa makaamista *huoh*. Puhe oli, että opetus täytyy aloittaa siitä, että mä pyörin siinä vieressä, lähden ja tulen, ja sitten vasta voidaan alkaa miettiä etäisyyttä ja kestoa. Totta, mutta kun se on niin vaikeaa, molemmille! Toisaalta, pää maassa selkeästi olisi Demolle helpompi, kun muutkin on vahvistaneet sen, että se näyttää varmemmalta ja rauhallisemmalta niin.
Otin etupalkan käyttöön että saisin sen pään jopa vähän suoraan eteenpäin, ja että palkka tulisi järkevästä suunnasta (vrt. naksaus → pään nosto → palkka ylhäältä). Mun liikkeellelähtö on ihan sikavaikea Demolle, jopa ehkä enemmän kuin palaaminen viereen. Tein sitten soveltaen niin, että hyörin siinä vähän kauempana edestakaisin ja vapautin aina kun oli rauhassa eikä vilkuillut.

Lopuksi tehtiin vähän sattumalta keinujuttuja. Ekalla kerralla sai jonkun paskahalvauksen ja pomppasi sieltä korkealta pois, kun pidin vielä toista päätä maassa. Tehtiin sitten niin kauan että meininki reipastui, välissä tietty aina riehutusta että sais ne paineet pois. Palkka oli alusta kauempana, tämän oon todennut parhaaksi, kun ei se viitti jännityksessään sieltä keinun päästä mitään syödä. Hyvin se parani loppua kohti.
Mutta silti, vaikka kuinka laiskottais, niin laita se koira hihnaan! Se on helpompi molemmille kun Demo tietää että se ei pääse kauas ja mun ei tarvi menettää hermoja ku joudun huutelemaan sitä. Koska onhan se nyt epäreilua että pieni koira joutuu tultuaan luokse tekemään jotain mitä se ei halua!

Ainiin, käytiinhän me lauantaina Lahdessakin öö, tuota Jyväskylähän se taisi olla! :D Tuloksena sileä ERI, ei sijoitusta. Arvostelukin vähän tyly, mutta ihan oikeat viathan se sieltä löysi. Eihän nää hollantilaiset ymmärrä mitään Demon kauneudesta! ;)
2½ yrs dark grey. Head of good proportions. Thin ears, dark eyes. Scissor bite, missing P2 left under. Could have more angulation in front, angulation behind ok. Good forechest & depth of brisket. Coat is a bit soft & lacks structure. Fine bones. Regular movements, a bit close behind. Nice temperament.

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä me oltiin kyllä Jyväskylässä, tuutteko sitten huhtikuussa Lahteen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahhah, meni vähän sekasin kun päivittelin tonne tulossivulle Lahdenki juttuja :'D Mä oon kyllä tulossa Lahteen ilman koiraa sinne pöydän toiselle puolelle :P

      Poista