tiistai 26. marraskuuta 2013

Täpytäpytäpy

Maanantain tokossa Demo oli ihan liekeissä jo siinä vaiheessa kun astuttiin halliin. Kun päästin sen irti, niin siinä ajassa kun itse etenin kolme metriä laittamaan tavaroita sivuun, niin jätkä oli jo n. 14 kertaa käynyt mua hoputtamassa kentälle. Ikävästi oli vielä aidat laitettu toisiinsa kiinni niin, että se tarvitsi oikeesti mun apua sinne pääsemiseksi. On se vaan niin ihana kun se täpisee ♥

Otettiin siinä hiljakseen aluksi maassa pysymistä, koska jostain tuo on keksinyt taas ennakoinnin vaikka oon muka palkannut vaan maahan. Tietty nyt kun se on oppinut taas odottamaan rauhassa, niin sitten sen pitää ennakoida, ja toisinpäin. Huoh. Tehtiin siis lopuksi 2 min paikkamakuu ja niiiin nätisti makasi paikallaan, mutta viereen en meinannut päästä ollenkaan kun koko ajan nousi.

Muuten tehtiin kaukoja, ja näyttää kuulemma tosi hyvältä, vaikka ite en oo kovin tyytyväinen. Todettiin myös, että vaikka Demo liikkuisikin siinä suorittaessaan, niin ei se kuitenkaan varsinaisesti etene kovinkaan paljoa. Katsotaan sitten, kun matka lisääntyy...Oma analyysi:
  • Istu-maahan-istu -veivaukset se osaa, ei ongelmaa. Kouluttajakin käski varoa tuollasti istumasta maahan heittäytymistä lätsähtäen, ettei ala etenemään samalla. Koitin sanoa, että ei ole ikinä ollut ongelma, ja hetken katselun jälkeen totesikin, että kylläpä se yllättävän hyvin pysyy (noin innokkaaksi koiraksi). Musta toi nyt vain on helpoin vaihto kun täytyy vaan pitää perse paikallaan.
  • Maahan-seiso on ihan nätti, mutta pirun näyttelykoira haluaa aina siirtää yhtä takajalkaa taaksepäin. Siitä johtuen sitten seiso-maahan ei mene nätisti hissinä alas, vaan takajalka/-jalat liikkuu; tätä täytyy treenata. Päätin ottaa oikein eri käskyn tuohon maahanmenoon.
  • Istu-seiso menee myös pääosin nätisti, mutta takajalka saattaa liikahtaa. Periaatteessa kyllä tietää tämän, mutta ei aina jaksa keskittyä. Seiso-istu on ihan kamala. Vaikka yrittäisi ohjata namilla istumaan peruuttaen, niin se perse lätsähtää niin äkkiä sinne muun kropan alle, ettei tule mitään. Tähänkin pitäisi keksiä oma käsky selkeesti, ja opettaa se jotenkin johdonmukaisesti.
Noutokapulan pureskeluun (prkl!) saatiin myös pikavinkki, että pitäisi silitellä koiran kuonoa kapulan ollessa suussa. Ongelma on siis se odotusvaihe sivulla, kun alkaa pyörittelemän sitä kapulaa. En usko että tuo auttaa, todennäköisesti paineistaa vaan turhaan. Pitää miettiä jotain muuta.

-----------------

Tänään:

Irtoamista ja takaaleikkauksia
Ällistyin kun Demo oli ihan samalla fiiliksellä kuin tokossa! Aivan kauhee meno päällä ja kiskoi jo kovaa kentälle päin.

Omatoimisesti tehtiin kolme kertaa puomi namialustalla, tulee varmasti ja hienosti, mutta ei niinkään nopeasti. Nyt vähän jännittää kyllä, että miten ne kontakti tähän sitten rakennetaan, vaikka tällä hetkellä kyllä kipittää kiltisti koko puomin. No, se on sen ajan murhe.

Radalla tehtiin eka toisto kiinnipitäjällä, ja mentiin ihan koko rata. Lähtö oli siis ykkösen vasemmalta puolelta, tarkoituksena tehdä takaaleikkaus siitä kolmoshypylle, ja toinen takaaleikkaus 5-6 väliin. Suoran putken loppu oli hankala, kun tuo seuraava hyppy oli vielä kauempana ulostulosta. Eli kun Demo ei nähnyt puolenvaihtoa ja jäin niin kauas alkupäähän, niin putken loppuun tuli pysähdys kun se ihmetteli että missä mä huutelen.
Toinen kerta tehtiin kokonaisena, etupalkalla. Vähän paremmin haki tuolta putken päästä tällä kertaa ja vauhti oli kokonaisuudessaan vähän suurempi.
Kolmantena mentiin pätkä 1-2-6-7-8 etupalkalla että saataisiin kunnon loppukiri. Juoksin aika rinnalla ja se taisi vähän himmata vauhtia. Toinen toisto tehtiin niin, että jäin aikalailla tuonne putken mutkaan ja huusin vain sille menemenemenemene, ja niinhän se meni! Aivan uskomaton vauhti, olispa videolle saanut! Ihanasti korvat päätä pitkin ja karvat vaan lepattaa perässä kun pieni musta pinkoo minkä kerkee ♥
Koska aikaa oli, niin extremenä mentiin vielä sama rata väärinpäin. Ekasta kerrasta en ees halua puhua, meni kyllä niin mokailuksi ja keskittyminen herpaantui. Uudella yrittämällä meni, no, tyydyttävästi, lähinnä sen takia että en enää jaksanu juosta. Suorasta putkesta sitten tietty meni tuon edessä olevan hypyn (missä oli ohjaus?!), mutta siitä korjaten ihan kivasti loppuun. Olis menny paremminkin jos olisi pidetty hapotustauko välissä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti