maanantai 4. marraskuuta 2013

Tulta ja tappuraa

Tänään oli taas ryhmätokoa, teemana liikkurihäiriöt. Demo oli koko ajan aivan repeämässä liitoksistaan ja se mikä tekniikassa hävittiin, niin vauhdikkuudessa kyllä voitettiin.

Tehtiin ensin paikkamakuun käskytystä, liikkuri vaan toisteli "käskyä". Oli aika vaikeaa, mutta kyllä sitten kun palkkaus alkoi onnistumaan niin saatiin niitä onnistumisiakin. Ylösnousemisvahinkoja sillä sattuu paljon vähemmän kuin maahanmenovahinkoja. Tätä sitten tehtiin vielä privaatisti koira perusasennossa, ja liikkuri antoi oikeita maahanmenokäskyjä. Monta kertaa aluksi mätkähti maahan, mutta kun taas vähän skarppasin, niin ehdin naksauttamaan ennenkuin koira ehti liikahtaa. Ei se hirveän varmaa ole, mutta selkeästi alkoi jo miettimään tarkemmin että ketä kuunnella.

Luoksetulossa tehtiin pysymistä, liikkurin toistellessa "käskyä" ja heiluessa siinä mun ja koiran välissä. Palkattiin koiran viereen palatessa, oli ihan sikahyvä, ei edes meinannut lähteä vaikka oli niin kierroksilla jo valmiiksi. Toisella kerralla annoin käskyn vasta kolmannella "käsky"-sanalla, ja ihanan vauhdikkaasti tuli, vaikka juuri silloin sattui kuikuilemaan sivullepäin jonkun äänen takia. Viimeisenä vielä olin uhkarohkea ja pyysin liikkuria antamaan luoksetulokäskyn, ite seisoin n. 4 metrin päässä. Hirveen liikuttavasti se tuli käskystä mun jalkaan kiinni, vaikka käsky tuli liikkurilta ja ite vielä seisoin korostetun hiljaa paikallani. Mutta siis, vaikka kuinka hyvin suoritti, niin eihän se ollut se tarkoitus, vaan pysyä paikallaan. Kolmannella tälläisellä toistolla jouduin pysäyttämään käskyllä, joanka jälkeen liikkuri toisti luoksetulokäskyn, ja Demo ei liikahtanutkaan. Seuraavilla toistoilla se jo alusta asti tajusi että niin, tässä piti pysyä paikallaan! Hirmu hyvin toimi loppujen lopuksi, vaikka alku oli hieman haparoiva.

Loppuun vielä toistettiin tuo paikkamakuhässäkkä. Oli kyllä ihan tosi kivat treenit, ehkä mä alan treenata vaan pelkkiä häiriöitä!

Teknisesti en ole ollenkaan tyytyväinen seuraamiseen tällä hetkellä. Pitää varmaan vaihtaa palkkauskättä ja katsoa tiivistäiskö se koira jos se tietäis että palkka on aina oikeessa kädessä. Jotenkin ihan toivotonta, kun perusasennossakin jätkä kenottaa yrittäessään ettiä mun naamaa. Kunpa osaisin fokusoida sen seuraamiskontaktin johonkin tuohon treeniliivin taskun liepeille...

Treenien "ulkopuolella" tapahtui taas aivan pöyristyttäviä. Demo alkoi lähtiessä haukkumaan ihan ilman mitään syytä, sama viime viikolla. Siinä kun kamoja pakkasin niin se alkoi haukkumaan niinkuin joku epämääräinen koira olisi tullut ovesta, mutta eihän sieltä ketään tullut. Sama ulkona, aivan pöyröönä, siinä tosin oli niitä koiriakin. En nyt tiiä, ehkä koitan olla kieltämättä sitä ja koitan nyt antaa sen tehdä vähän mitä tykkää tokotreeneissäkin, vaikka tuossa haukkumisessa ei sinänsä mitään järkeä ollutkaan :D Ihan ihme äänenkäyttöä se on kyllä opetellut, omaa vuoroa odotellessakin se normivillaantumisen lisäksi alkoi melkein räksyttämään ja örisi jotain siinä kun istuin maassa ja se makas perse pystyssä mun eessä.

Huomenna agilitya. Katotaan...


P.S. Ja kiitos vielä kaikille tsempityksistä ja myötäelämisestä eri kanavien kautta edellisen postauksen jälkeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti