maanantai 25. helmikuuta 2013

Häiriökurssi 3/3

Noniin, nyt saatiin tämäkin kokonaisuus pakettiin. Ei sen kummempia fiiliksiä, ihan demomaisesti mentiin.

Otettiin seuraamista lelujen keskellä, maassa olevien herkkujen välissä, tötsien välejä pujotellen ja vielä seinää päin/ahtaassa tilassa. Toi seinää päin oli vaikea, tosin huomasin lopulta että tuijotin sitä koiraa ihan turhaan ja varmaan sen takia vähän himmaili. Leluilla  meni ihan superhienosti, herkuilla samoin. Pujottelu vaati vähän enemmän nakkikannustusta, mutta kyllä ne törpönkierrotkin ihan suht tiiviiksi saatiin

Sitten otettiin kaukoja kaikki koirat rivissä yksitellen käskyttäen ja lopulta pareittain, koirat seläkkäin. Aika hienoja oli, ottaen huomioon kuinka vähän me ollaan näitä väännetty. Tuntuu että ei oo oikein selkeetä suunnitelmaa, niin se on vähän tommosta askartelua. Mutta pääasia oli, että ei yhtään häiriintynyt toisen käskyistä.

Paikallamakuuta kouluttajien heitellessä palloja toisilleen ja koirien ohi ja mitä vielä. Aika hyvin. Tietoisesti toistin sille aika usein käskyä ja kehuin usein, että se nyt saisi tosta oikein varman liikkeen.

Seuraamista otettiin vielä lopuksi ihmishäiriöllä, niin että tuomari ja liikkuri olivat ihan iholla. Jälkikäteen vähän ärsyttää että en saanut kakistettua suustani että älkää tulko ihan niin lähelle, kun tolla menee ihan pasmat sekasin. Demo nyt muutenkin on vähän semmonen että se luulee kaikkien jyräävän sen ja väistää tosi herkästi jos joku lähestyy varsinkin peräpäätä, niin ei oikein toiminut. Tai no, ei toiminut yhtään.

Parit hypytkin siinä tehtiin ja voi hitsi kun se pinkki-musta este oli epäilyttävä. Siinä salaa jo ennenkuin tiesin että hypitään, niin tein kerran oma-aloitteisesti. Vähän se ihmetteli ja onneksi tajusinkin antaa siihen kunnon käsiavun että se ymmärtää. No, sitten kun tuli näytön paikka niin se vaan jäi nuuskuttelemaan estettä ja lopulta piti huitaista (siis ei koiraa :D) oikein kunnolla että jätkä ymmärsi mikä on homman nimi.

Tosi hyvä että tälläinen kurssi järjestetään, mutta jotenkin tuntui silti vähän... Hätäiseltä. Kaikki häiriöt olivat kyllä ihan harjoitteina hyviä, mutta kaikki vaan laitettiin menemään ne samalla kaavalla. Olisin kaivannut vähän semmosta että ensin katsotaan mitä koira vois kestää ja sitten toteutetaan se, tai ylipäätään vähän enemmän olisi sovellettu koiran mukaan.
Ennemmin haluaisin palkata koiraa korrektista suorituksesta vähemmällä häiriöllä, kuin sinnepäin-roiskaisusta superhäiriöllä. Se oli nyt ehkä se asian ydin mitä tahdoin sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti