tiistai 8. huhtikuuta 2014

Hyvä päivä

Päivällä käytiin tokoilemassa. Ensiksi muisteltiin tunnaria, kun se on torstaina kurssiohjelmassa. Heitin semmosen sopivan kasan kapuloita (ehkä 12) maahan sikinsokin ja yhden oman sekaan. Ekalla kerralla ei löytänyt omaa, mutta ei sitten onneksi ottanut väärääkään. Uudella lähetyksellä löytyi ja toi suht nätisti sivullekin. Vaihdoin hajustetun kapulan (ihan vaan että ei opi suunnistamaan jonkun kuolan hajun perusteella), ja tällä kertaa toi väärän! Tuota tapahtuu tosi harvoin. Otin pois ja laitoin sen takaisin läjään, mutta nosti sen uudestaan! Viimein laitoin sen taskuun ja sitten löytyi oikea ja tosi nätillä palautuksella. Olikohan se joku vanha hajustettu kapula, vai mikä mätti... No, kolmannella kerralla tein kaksi suht tiivistä riviä ja oma sinne, nyt nousi kerralla oikea ja hyvä palautus. Palautus tuppaa kyllä olemaan sikarimuodossa, mutta en tiiä onko se virhe. Sillon ei ainakaan pureskele, mutta tietty helpommin voi tipahtaa.

Ohjatussa päästiin 5 metriä sivuille ja 4 taakse. Vasen oli heikompi, mitä kauemmas mentiin, pitää muistaa. Kun välillä vaihdoin targetit toiselle puolelle merkkiä, eli tehtiin tavallaan toiseen suuntaan, niin Demo meni ihan hämilleen. Etsi kovasti alustoja vanhasta paikasta, eli ei ihan oo tajunnyt että taaksepäin on se juttu. Ihan hyvä, olipahan pähkinä purtavaksi. Saatiin siis onnistumaan.

Paikkamakuussa aloin nyt olla järjestelmällinen. Mukavuusalue oli 7 askeleen päässä, mutta työstettiin sitä 13 askeleen päähän. Aivan koko paluuaikaa ei tahtonut pitää päätä maassa, mutta jos pääsin sivulle niin hyvin pysyi ennakoimatta. Tietty joka kerta vaadin sen pään pysymään maassa ja noususta aloitin alusta. Aika oli ihan vaan 5 sekuntia mun paikallaan olemista, että saataisiin tuo etäisyys kuntoon.

Seuraamista tehtiin vähän samalla mallilla kuin viimeksi, eli koira itse töihin. Käyskentelin kentällä ja kutsuin seuraamaan, loivat ympyrätkin meni hienosti ja Demo tajusi tiivistää. Käännöksetkin oli sikahyviä, voi kun saisi tämän joskus "oikeaankin" seuraamiseen.

--------

Illalla aksattiin ja voi tsiisus kun kulki! Ihan tosi kiva 18 esteen rata, välistävetoja ja puolenvaihtoja. Voi kun jaksaisin avata koneen ja piirtää sen radan (EDIT: jaksoin!). Enikeis, Demolla oli sikahyvä draivi tänään, vaikka toisella kerralla alko vähän jännittää alussa. Eka kierros mentiin pätkissä ja kun huomasin miten hyvin menee, niin palkkasin aika usein. Hankalia oli välistävedot, varsinkin vasemmalta oikealle, johtuen varmaan lähinnä mun ohjauksesta. Sujui kuitenkin, vaikka ei välttämättä kaunista ollutkaan. Lopussa oli pitkästä aikaa pussi, mikä oli aluksi vähän epäilyttävä, mutta tokalla kerralla jo muisti että ainiin, tästähän mennään läpi.


Nyt pitäsi vaan opetella uudestaan se lähtörutiini ja opetella sitä odotusta, niin helpottaisi elämää kummasti. Kuitenkin se jalkojen väliin tulo on Demolle kiva temppu niin se pitäis nyt hioa maailman siisteimmäksi ja turvallisimmaksi paikaksi johon voi tulla vaikka vähän jännittäiskin. Siitä se lähtee...

Mutta on se kivaa kun sujuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti