tiistai 30. huhtikuuta 2013

Temppurata

Lähdettiin "aamusta" Ojankoon ajatuksena tehdä vähän sitä temppuratakuuntelutreeniä.

No, aluksi eksyttiin aksakentälle tekemään jotain pikkujuttuja. Rengasta tehtiin nyt paremmalla menestyksellä, saatiin siihen nätisti yksi hyppy ennen ja jälkeen ja meni ihan hyvin, ei epäröinyt niin paljoa tällä kertaa.
Mä en tiiä päästäänkö me ikinä kisaamaan, kun ei tuo tykkää korkeista hypyistä. Ensin kaikki menee ihan ok, mutta yhtäkkiä se tajuaakin että "ei helvetti, näähän on mua korkeampia, en mä uskallakaan" ja alkaa sukeltelemaan ali. 45 menee tosiaan ihan nätisti, mutta 50 tuntuu olevan se kynnys. No, ehkä pikkuhiljaa.
Kontaktit on nyt kyllä edennyt verrattuna talveen. A menee loistavasti ja siihen en tosiaan oo yrittänytkään mitään pysäytyskontakteja kun meidän koutsi oli sitä mieltä että tuskin noin pieni koira niitä loikkaa. Kuuluisia viimeisiä sanoja :D Puomilta on kadonnut kaikki vauhti. Menee nopeampaa kun oon siinä vierellä kirittämässä, mutta silti mene hiiiiiitaaaasti, siis niin hitaasti että kukaan teistä ei osaa kuvitellakaan. Keinu on nyt ihan positiivisella mallilla, kun sinne kerran uskalletaan mennä. Aika rohkeasti menee akselille ja siitä siitä sitten hiipii loppuun. Se säikähtää aina ihan hirveesti kun se alkupää paukahtaa takasin maahan, ja koitinki sitä tänään paukutella ja tunkea jatkuvalla syötöllä nakkia naamaan että tottuis siihen. Eikä siinä, ei se mitenkään lamaudu siitä paukahduksesta, mutta singahtaa aina vähän eteenpäin kun se ääni kuuluu.

Sitten lopulta päästiin tokoilemaan. Tein hienon piirustuksen meidän temppuradasta!
Tuossa siis alhaalle on hyppy, sen edessä nakkipussi, sitten vihreä on pallo, keltainen semmonen matala tötterö, sininen on supertreenilelu, ruskeat on nouto- ja tunnarikapula ja harmaa kapulan takana on tyhjä ruokakuppi. Ja tietty oranssitötsäinen ruutukin löytyy.

Tehtiin tästä parikin sovellusta, joista eka meni aivan päin h*lvettiä. Olis varmaan pitäny vähä enemmän näyttää, että täällä on tämmösiä ja näitä kohta tehdään.
No, uusi yritys. Tehtiin hyppy, olis halunnu mennä nakkipussille, mutta kuuliaisesti pysähtyi. Minä viereen ja lähetin keltaselle tötsälle; halus mennä ruutuun, mutta sain hinkattua oikeaan paikkaan. Menin taas viereen ja laitoin noutamaan, meni hienosti välittämättä houkuttimista, mutta arpoi hetken tunnarin ja kapulan välillä, toi lopulta kehotuksella oikean. Siitä sitten vielä lähetin hypylle, mutta eihän se meinannut onnistua. Aina lähti kohti, mutta kääntyi takasin kun usko loppui. Piti sitten oikein reilusti käydä näyttämässä että tästä hyppäät.
Kolmas kerta oli sitten hypyn vierestä lähetys ruutuun,  ihan hyvä ottaen huomioon että oli tuo keltainen harhautustötsäkin. Sieltä nouto sivulle, nättiä oli. Sitten lähetin tötsälle ja istu-maahan-istu-maahan ja suoraan maasta lähetys hypylle. Nyt onnistui! Ehkä olin tarpeeksi selkeästi vieressä näyttämässä että tämä, kun meni niin määrätietoisesti.

Muuten tehtiin vähän lyhyitä paikallamakuita. Ensin mun purkaessa tota rataa, toinen oli ihan vaan tylsä ja tapahtumaton. Kolmannessa olin ikävä ja laitoin sen makaamaan märälle maalle lätäkön viereen. Pari kertaa nousi ennenkuin olin kääntynyt, mutta kyllä se lopulta siellä pysyi. Viimeiset toistot oli pallon ja kapulanheittelyhäiriöillä. Ensin sivusuunnassa koiraan nähden ja lopuksi koiran yli. Ihan hirveen hyvin kesti! Aattelin että ponkasee ylös kun pelkää että heitän sitä päin, mutta vähän päätä vaan käänsi ja siinä se. Jeij!

Seurattiin myös joitakin pätkiä, lähinnä mun asennon korjaamiseksi. Mun täytyy ihan hirveesti keskittyä että en kallistele sitä koiraa kohden käännöksissä tai vilkuile sitä, mutta enköhän mäki joskus opi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti